DEŇ ZEME A DEŇ ZELENÝCH ŠKȎL 2015

06.05.2015 10:09

22.apríl 2015 sme otvorili brány školy a Botanickej záhrady návštevníkom materských a základných škôl. Spolu s nimi sme oslávili Deň Zeme a zároveň aj Deň Zelených škôl. Študenti SOŠ záhradníckej v Piešťanoch pripravili pestrý program. Ten sa skladal z 3 hlavných aktivít:  “Učíme sa spolu, Enviromýtus a Zahrajme sa v parku!

a) V rámci rovesníckeho vzdelávania sa návštevníci naučili spoznávať buriny, liečivé či kultúrne rastliny, správne triediť odpady a využiť odpad na rôzne kreatívne nápady. V Botanickej záhrade sme pripravili zaujímavé  úlohy a hádanky, ktoré návštevníci riešili a zapisovali do pracovných listov. Ten nakoniec odovzdali a deti si vybrali malý darček v podobe hračiek, loptičiek, či urobených náramkov. Hračky nazbierali študenti našej školy v rámci akcie „Dajte hračkám druhú šancu!“

b) V rámci aktivity „Enviromýtus – musí kompost smrdieť ?, sa naučili správne kompostovať, dozvedeli sa čo je vermikompost a tiež  zistili, že kompost nesmrdí.

c) Zahrajme sa v parku! Nakoniec sa žiaci materských a základných škôl mohli do sýtosti naskákať, nabehať na prekážkovej dráhe, či naučiť sa tancovať rôzne kreácie. O vydarenej akcii svedčia aj odkazy v pracovných listoch, ktoré vypĺňali spolu so svojimi pani učiteľkami.